Werkwijze

Met een team van geweldige CHEFS stellen wij de heerlijkste soepen, sauzen en dressings samen. We maken veel gebruik van lokale en seizoensproducten. Al onze producten worden ambachtelijk bereid en zijn vrij van E-nummers, conserveringsmiddelen en andere kunstmatige toevoegingen.

Minimal waste

We werken in de keuken met een eigen ‘verskringloop’, wat inhoudt dat elk ingrediënt zijn weg vindt in een eindproduct. Zodat we zo weinig mogelijk afval genereren. De visbouillon trekken we uit vissengraten en verwerken we in wittewijnsaus. Onze eigen jus de veau gebruiken we als basis voor veel andere producten. De mosterd die wij eigenhandig maken, gebruiken we voor de bereiding van de lekkerste mayonaises. Zo werken we dagelijks aan ons minimal waste-beleid.   

Ambacht voor altijd

We mogen dan wel in grote hoeveelheden produceren; concessies doen we niet. Sterker nog, we gaan een stapje verder als het gaat om ons ambacht. Naast onze superchefs werken wij uitsluitend met freelance koks die met één been in de horeca staan. Zo behouden wij de link met de moderne keuken. Daarnaast investeren wij liever in kwalitatieve ingrediënten dan in marketing. Zo stijgt de waarde van het eindproduct, en bieden we toch een concurrerende prijs.

VAN BRON TOT BORD

Bellamy’s heeft het hele productieproces, van kop tot staart, in de hand. Visgraten gebruiken we om visbouillon van te trekken. De bouillon wordt verwerkt in onze wittewijnsaus. Bij de verwerking van vlees en vis kijken we naar de herkomst en leefwijze van de dieren. Een goed verhaal, van bron tot bord.

Wij kunnen het aan!

Wij bereiden alles op bestelling. Daarbij kunnen we elke hoeveelheid aan. Dit houdt in dat wij de kwaliteit van onze producten kunnen waarborgen, hoe groot de productie ook is. Zo kunnen we iedere klant bedienen. Van lunchroom tot retailketen. In samenwerking met verschillende partners bieden wij bedrijfslunches aan, op kleine en grote schaal. Met onze nieuwe keuken in IJmuiden beschikken we over de capaciteit om retail, bedrijfsleven en horeca te voorzien van onze ambachtelijk bereide producten. Om de professionaliteit en voedselveiligheid te kunnen waarborgen, beschikken wij over het FSSC22000-certificaat.

Tijd voor creativiteit

Bellamy’s neemt koks veel werk uit handen. De hoeveelheid werk bepaalt u zelf. Zo zijn we in staat om in drukke periodes de keuken te ontlasten. Maar het is ook mogelijk om continu onze diensten af te nemen. Door onze producten af te nemen, houden uw koks tijd over voor creativiteit in de keuken.